Het evangelie --> Het goede nieuws.




~~Kijk om je heen naar de prachtige natuur en de dieren, wie heeft dat allemaal gemaakt?? Als een simpel voorwerp een ontwerper heeft dan moet de schepping toch ook een schepper hebben ? Als kroon op de schepping heeft hij nog iets prachtigs gemaakt, en dat ben jij! Jij bent in Gods evenbeeld geschapen, en Hij houdt van jouw !! In Johannes 3:16 staat: Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

God is een heilige God dat wilt zeggen gescheiden van al het kwade, slechte en onreine. God woont in de hemel en ook die plek is heilig, een plek zonder pijn, ziekte, onreinheid en zonder verdriet.   God is in de hemel,  en is een plek aan het voorbereiden voor Zijn kinderen.

~~Er is alleen 1 ding wat nooit in de hemel kan komen en dat is: Zonde. Zonde is alles wat je denkt, zegt en doet wat niet naar God zijn wil is. Zonde betekend: Je doel missen.

Maar weet je we doen allemaal verkeerde dingen, of je het nou wilt of niet. Dat komt omdat we zijn geboren met een zondige natuur. Romeinen 3:23 zegt: Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God. De loon (gevolg/straf) van de zonde is de dood dit houdt in voor altijd gescheiden zijn van God.

~~Maar God houdt zoveel van ons, dat hij een plan heeft bedacht zodat we niet gestraft worden voor onze zonde: Hij zond Zijn perfecte Zoon Jezus. Hij leidde een perfecte leven zonder zonde, uit vrije wil nam Hij jouw straf op zich aan het kruis. Onze zonde kwamen op Hem, niet alleen de dingen die we verkeerd hebben gedaan maar ook onze pijn, angst, ziekte, afwijzing alles wat ons scheidt van God kwam op Jezus..... Het bloed van Jezus vloeide voor ons aan het kruis , Hij stierf maar na 3 dagen stond Hij op uit de dood en nu is Hij in de hemel. Door wat Jezus heeft gedaan voor jouw kunnen jouw zonde worden vergeven.

Als jij erkend dat je een zondaar bent, met heel je hart geloofd dat Jezus voor jouw zonde stierf aan het kruis en Jezus ontvangt als jouw persoonlijke redder, dan kan je een kind van God worden en ontvang je het eeuwige leven. Zijn armen staan wijd open als een liefdevolle Vader. Als dit je verlangen is, kan je dit gebed bidden: Vader God ik erken dat ik een zondaar ben, ik geloof met heel mijn hart dat Jezus aan het kruis stierf om te betalen voor mijn zonde. Dank U wel  voor dit grote geschenk op dit moment wil ik U ontvangen in mijn hart als mijn persoonlijke Redder. Dank u wel Heer dat U een weg maakte en ik daardoor weer tot U kan komen en Uw kind mag zijn in Jezus naam amen.

  <3  Als je dit gebed hebt gebeden, ben je nu een kind van God geworden. God wilt dat je geestelijk groeit en Hem beter leert kennen.

God kent onze zwaktes en weet dat we in dit leven niet zonder zonde zullen zijn. Hij is genadig, maar dat betekend niet dat we Zijn genade moeten misbruiken. Maar Hem juist hulp moeten vragen met het overwinnen van onze zwaktes. Gelukkig hoeven we dit niet alleen te doen, God heeft zijn Heilige Geest gegeven om ons te helpen onze zwaktes te overwinnen en te leven naar Zijn wil. Vaak zijn we geneigd om ons te verstoppen voor Hem wanneer we hebben gezondigd, het geheim is juist om naar Hem toe te gaan. 1 Johannes 1:9 Maar als wij onze zonden bekennen, is God zo trouw en rechtvaardig ons die te vergeven. Dan reinigt Hij ons van alles wat we verkeerd hebben gedaan.

~~Om geestelijk te groeien is het belangrijk om de volgende dingen te doen:

-Bidden, bidden is praten met God, God zijn Geest (De Heilige Geest) woont nu in jouw hart dat betekend dus overal waar jij bent Hij daar ook is, is dat niet geweldig?? Dat betekend dus waar je ook bent dat je kan bidden, thuis op het werk, in de kerk buiten de kerk. Als je blij of verdrietig bent. Als het goed gaat of als het slecht gaat. In de ochtend, middag, avond of in de nacht. God is bij je, wilt je graag helpen en wilt dat je Hem betrekt bij je leven.
-De Bijbel lezen en gehoorzamen, vraag de Heilige Geest voordat je de Bijbel gaat lezen om je te helpen om de Bijbel te begrijpen.
-Getuigen: Vertel andere wat Jezus heeft gedaan voor jouw, en deel het Evangelie met andere.
-Zoek een kerk die bij je past , waar je kan leren en groeien.

* Jezus aannemen is de beste keuze die je kan maken in je leven, Jezus stierf voor onze zonde dit laat Zijn grote liefde zien voor ons. Maar Hij bleef niet in het graf Hij stond op uit de dood, dit betekend dat wij in een LEVENDE God geloven, een God van relatie.. Een persoonlijke God die tot ons spreekt, die ons leidt en die ons kent, beter dan dat wij onszelf kennen. Ik wil je aanmoedigen om dit altijd te onthouden en dit zelf te gaan ontdekken. Niemand heeft een grotere liefde voor jouw dan Jezus! Geef hem de hoogste plaats in je leven.


herschepping.nl een hele fijne site met Bijbelstudies over allerlei onderwerpen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Ik ben alweer een tijdje in Brazilië maar daar is mijn reis niet begonnen...

A New Season

niet wetende dat ik de volgende ochtend wakker zou worden en het volgende bericht zou zien staan op mijn telefoon: Uw vlucht is geannuleerd.